Instacash egyedi webfejlesztés

Instacash egyedi webfejlesztés

Az Instacash online felületén mindeddig a banki és nem banki szereplők által kínált kölcsönök összehasonlítására nyílt lehetőség, ám a vállalat digitális banki piacteret hozott létre, ahol személyi hiteleket már end-to-end formában érhetnek el a magánszemélyek. A számos modern technológiai megoldást igénylő egyedi webfejlesztést közel 3 hónap alatt végezte el a LogiNet.

Hol érhető el az Instacash hiteligénylő felülete?

>>> Nézd meg a banki piacteret!

Pénzügyi aggregátor oldalként vált ismertté a hazai fintech társaság, a Fintrous Group Kft. szolgáltatása, az Instacash. A honlapján található személyi kölcsön kalkulátor lehetőségével a hitelfelvételben gondolkodók - a megadott paraméterek alapján - gyorsan összehasonlíthatták az egyes bankok és nem banki pénzügyi szolgáltatók ajánlatait. Ezt követően egy kattintással a kiválasztott pénzügyi szolgáltató honlapján találhatták magukat és elkezdhették a személyi kölcsön ügyintézését.

Az Instacash azonban ennél tovább kívánt lépni. A hazai fintech szektorban elsőként egy digitális banki piactér kiépítését tűzte ki célul, amely lehetővé tette, hogy a teljes hitelezési folyamatot az online felületén végig tudja vinni az ügyfél. End-to-end online hitelnek nevezik azokat a kölcsönöket, amelyek ügyintézése az igényléstől kezdve egészen a folyósításig online történik. Az alkalmazás teljesen egyedi fejlesztésével a LogiNetet bízták meg.

A hiteligények elbírálásának online lehetősége, minél gyorsabb időtartama válaszlépés volt a felhasználói igények változására, amelyet a pandémia is tovább erősített. Az elektronikus ügyfélazonosításra, és ezáltal az online módon történő számlanyitásra és hiteligénylésre ugyan már a 2017-ben bevezetésre került - a pénzmosás megakadályozása és a terrorizmus finanszírozásának megelőzése céljából létrejött - jogszabály lehetőséget nyújtott, ám míg az online számlanyitást a legtöbb bank elérhetővé tette, az online hiteligénylés már jóval kevesebb banknál valósult meg.

Az Instacash célja éppen az volt, hogy minél több hitelkonstrukciót end-to-end formában érhessenek el a magánszemélyek, a felületüket pedig ennek érdekében kívánták átalakítani. A hazai fintech cég elképzelései között egy olyan partnerportál létrehozása szerepelt, ahol a bankok - az általuk meghatározott feltételek alapján - elbírálhatják a beérkezett hitelkérelmeket. Az ügyfélnek nem szükséges tehát a kiválasztott pénzintézet honlapjára ellátogatni, hanem "end-to-end" online hitelt igényelhet az Instacash alkalmazásban

Ennek megteremtéséhez az Instacash meglévő felületének és a folyamatainak megújulása vált szükségessé, újra kellett gondolni a hiteligénylési folyamatot is, illetve olyan biztonsági megoldásokat beépíteni, ami egy MNB auditnak is megfelel.

A LogiNet fejlesztése a hazai fintech szektor egyik új szereplőjének elindulását támogatja. Szoftverfejlesztőként olyan megoldásookat találtunk, amelyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a gyorsan változó IT környezetben is fejlődni tudjon a cég.
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.