Rentingo startup fejlesztés

Elindult az albérletpiacot megreformáló Rentingo weboldala
 LogiNet az egyedi webes alkalmazás elkészítése során volt a Rentingo fejlesztő partnere. A megoldás üzemeltetése jelenleg már más partnerrel zajlik.


A Rentingo a LogiNet segítségével létrehozott online platformján egy minden eddiginél gördülékenyebb és biztonságosabb megoldást kínál az albérletpiac kihívásaira. Úgy köti össze a lakást kiadókat a potenciális bérlőkkel, hogy mindkét fél a lehető legtöbb információt kapjon a másikról, ugyanakkor teljes mértékben biztonságban érezze magát

Augusztusban indult útjára a Rentingo albérlet-, bérlő- és lakótárskereső oldala, melynek formába öntéséhez Danóczy Balázs és Blum Péter a LogiNet szakembereinek segítségét vette igénybe.

Ügyfeleink tapasztalt internetes befektetők, akik korábban olyan projekteket alapítottak és vittek sikerre, mint a Portfolio.hu, Házipatika.comPetissimo.hu, Játéknet.hu. Legújabb vállalkozásuk, a Rentingo, úgy köti össze a lakást kiadókat a potenciális bérlőkkel, hogy mindkét fél a lehető legtöbb információt kapjon a másikról, ugyanakkor teljes mértékben biztonságban érezze magát.

Mind a kiadónak, mind a bérlőnek részletes profilt kell létrehoznia az oldalon, csak a szükséges adatok (részletes bemutatkozás, profilkép, a lakás részletes bemutatása és fotói; továbbá igazolások, referenciák, vélemények) megadása után léphetnek kapcsolatba másokkal. A felhasználók nyomon követhetőek, és lehetőség van egymás értékelésére is, ami megnehezíti, hogy a piacon nagy számban jelen lévő albérlet-csalók labdába rúgjanak.

A lakástulajdonos és a bérlő egymásra találását segítő funkciók

A rendszer a két fél igényeit felmérve az egymáshoz leginkább illő albérletet kínálókat és keresőket kapcsolja össze egymással. Ha a felhasználók is rábólintanak – mindketten rákattintnak egymás profiljára – hozzájutnak egymás személyes adataihoz és elindulhat a kapcsolatfelvétel.

A Rentingo lakótárskereső funkcióval is rendelkezik, amely szintén a felhasználók részletes bemutatkozása és preferenciái alapján (a bérletre szánt összegtől kezdve, a dohányzáson át a kisállattartáshoz való hozzáállásig) társítja a lakótársat keresőket.

A Rentingo-n a kiadóval való, valamint a lakótársak közötti első két kapcsolatfelvétel ingyenes, azonban a további – a komoly érdeklődés megerősítéseként – 300 forint ellenében valósulhat meg. Továbbá, a lakásukat kiadó felhasználók az ingyenes mellett extra szolgáltatásokat biztosító hirdetői csomagokat is megvásárolhatnak, ezért online fizetésre is van lehetőség az oldalon. Az OTP SimplePay rendszert, valamint a számlázz.hu számlázórendszerét is integráltuk a felülethez.

Agilis fejlesztés és egyedi design

Egy ilyen innovatív projekt profi online felületet igényel, melyet több mint 500 mérnöknapnyi fejlesztés során, agilis fejlesztési módszertant alkalmazva, 8 hónapos átfutással, 16 sprintben dolgoztunk ki saját termékünkre, a Loginet Platformra alapozva.

A backend megvalósítása PHP7-tel, Symfony 3.4 keretrendszerben, Doctrine ORM és MySQL technológiákkal történt. A felhasználói felületetet jQuery és AngularJS használatával alakítottuk ki, és egy reszponzív, mobil, tablet és desktop nézettel is rendelkező oldalt hoztunk létre.

A 22.design csapatával együttműködve kialakított egyedi dizájn gondos munkálatok eredménye, melyet User journey, MVP, Wireframe, UX és UI tervezés előzött meg.
 

A Rentingo megközelítésmódja nem csak a magyar, a külföldi piacokon is egyedülállónak számít, ezért reméljük, ügyfeleinket a sikeres külföldi terjeszkedés során is elkísérhetjük majd.