Rentingo startup fejlesztés

Elindult az albérletpiacot megreformáló Rentingo weboldala

A Rentingo a LogiNet segítségével létrehozott online platformján egy minden eddiginél gördülékenyebb és biztonságosabb megoldást kínál az albérletpiac kihívásaira. Úgy köti össze a lakást kiadókat a potenciális bérlőkkel, hogy mindkét fél a lehető legtöbb információt kapjon a másikról, ugyanakkor teljes mértékben biztonságban érezze magát

Augusztusban indult útjára a Rentingo albérlet-, bérlő- és lakótárskereső oldala, melynek formába öntéséhez Danóczy Balázs és Blum Péter a LogiNet szakembereinek segítségét vette igénybe.

Ügyfeleink tapasztalt internetes befektetők, akik korábban olyan projekteket alapítottak és vittek sikerre, mint a Portfolio.hu, Házipatika.comPetissimo.hu, Játéknet.hu. Legújabb vállalkozásuk, a Rentingo, úgy köti össze a lakást kiadókat a potenciális bérlőkkel, hogy mindkét fél a lehető legtöbb információt kapjon a másikról, ugyanakkor teljes mértékben biztonságban érezze magát.

Mind a kiadónak, mind a bérlőnek részletes profilt kell létrehoznia az oldalon, csak a szükséges adatok (részletes bemutatkozás, profilkép, a lakás részletes bemutatása és fotói; továbbá igazolások, referenciák, vélemények) megadása után léphetnek kapcsolatba másokkal. A felhasználók nyomon követhetőek, és lehetőség van egymás értékelésére is, ami megnehezíti, hogy a piacon nagy számban jelen lévő albérlet-csalók labdába rúgjanak.

A lakástulajdonos és a bérlő egymásra találását segítő funkciók

A rendszer a két fél igényeit felmérve az egymáshoz leginkább illő albérletet kínálókat és keresőket kapcsolja össze egymással. Ha a felhasználók is rábólintanak – mindketten rákattintnak egymás profiljára – hozzájutnak egymás személyes adataihoz és elindulhat a kapcsolatfelvétel.

A Rentingo lakótárskereső funkcióval is rendelkezik, amely szintén a felhasználók részletes bemutatkozása és preferenciái alapján (a bérletre szánt összegtől kezdve, a dohányzáson át a kisállattartáshoz való hozzáállásig) társítja a lakótársat keresőket.

A Rentingo-n a kiadóval való, valamint a lakótársak közötti első két kapcsolatfelvétel ingyenes, azonban a további – a komoly érdeklődés megerősítéseként – 300 forint ellenében valósulhat meg. Továbbá, a lakásukat kiadó felhasználók az ingyenes mellett extra szolgáltatásokat biztosító hirdetői csomagokat is megvásárolhatnak, ezért online fizetésre is van lehetőség az oldalon. Az OTP SimplePay rendszert, valamint a számlázz.hu számlázórendszerét is integráltuk a felülethez.

Agilis fejlesztés és egyedi design

Egy ilyen innovatív projekt profi online felületet igényel, melyet több mint 500 mérnöknapnyi fejlesztés során, agilis fejlesztési módszertant alkalmazva,8 hónapos átfutással, 16 sprintben dolgoztunk ki saját termékünkre, a Loginet Platformra alapozva.

A backend megvalósítása PHP7-tel, Symfony 3.4 keretrendszerben, Doctrine ORM és MySQL technológiákkal történt. A felhasználói felületetet jQuery és AngularJS használatával alakítottuk ki, és egy reszponzív, mobil, tablet és desktop nézettel is rendelkező oldalt hoztunk létre.

A 22.design csapatával együttműködve kialakított egyedi dizájn gondos munkálatok eredménye, melyet User journey, MVP, Wireframe, UX és UI tervezés előzött meg.
 

A Rentingo megközelítésmódja nem csak a magyar, a külföldi piacokon is egyedülállónak számít, ezért reméljük, ügyfeleinket a sikeres külföldi terjeszkedés során is elkísérhetjük majd.
AuchanAuchan
Wolters KluwerWolters Kluwer
HikokiHikoki
VodafoneVodafone
Eötvös Loránd TudományegyetemEötvös Loránd Tudományegyetem
Pingvin PatikaPingvin Patika
DunapackDunapack
KonzolvilágKonzolvilág
Akadémiai KiadóAkadémiai Kiadó
Hamburger HungariaHamburger Hungaria
Fővárosi Csatornázási MűvekFővárosi Csatornázási Művek
RentingoRentingo
Bátor TáborBátor Tábor
GraphisoftGraphisoft
VeoliaVeolia
WitmeupWitmeup
Fairpay ControlFairpay Control
AnglovilleAngloville
IKR Agrár Kft.IKR Agrár Kft.
GE LightningGE Lightning
HotexHotex
Országos Bírósági HivatalOrszágos Bírósági Hivatal
RégikönyvekRégikönyvek
RETRET
Szegedi VízműSzegedi Vízmű
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.