Erőforrás kiszervezés - Outsourcing

Üzleti folyamatainak modernizációja, egy új ötlet megvalósítása – csak néhány lehetőség a sok közül, amikor saját vállalkozásunknak is szüksége lehet egyedi szoftvermegoldásokra. Amennyiben növekedésünk múlik egy ilyen fejlesztésen, érdemes lehetőségként számba venni az IT feladatok kiszervezését. Az outsourcing keretében saját fejlesztőinket bocsájtjuk partnereink rendelkezésére (ugyanúgy biztosíthatunk specialistákat, mint komplett összeszokott csapatokat), akik naprakész szaktudással gyorsan és hatékonyan dolgozhatnak a szezonális- vagy projektmunkák sikeréért.

A kiszervezéssel támogathatjuk cégünk agilis szervezetté alakulását is (banki-, biztosítási szektor, egyéb iparágak), hiszen a módszertan mentén dolgozó csapatokba, tribe-okba ugyanúgy biztosítunk profi IT fejlesztőket igény szerint. Az outsourcing általában rugalmasabb munkavégzést, alacsonyabb költségeket és gyorsabb megvalósítást jelent, mint egy teljesen új IT csapat összeállítása egy cél érdekében. Ugyanis a feladatok átruházásával egy csapásra megszabadulunk a toborzás, betanítás időveszteségeitől, nem okozhat problémát a fluktuáció, a munkadíjak pedig tervezhetőek, alacsonyak maradnak, ugyanis csak a feladat elvégzéséig kell azokkal számolnunk.

Mikor jobb biztosan a szoftverfejlesztés kiszervezését választania saját IT csapat építése helyett?

Amennyiben a projekt sikere a gyors élesítésen is múlik, valamint szempont a költséghatékonyság is, a kiszervezésnél van az előny. Nem kell munkaerő toborzással, papírmunkával foglalkoznunk, kezdhetünk az előkészítéssel, a megvalósításhoz lényeges kérdésekkel. Ezzel párhuzamosan saját csapatunk az eredményesség szempontjából ugyanúgy lényeges területeken dolgozhat: marketing, tartalomkezelés, ügyfélszolgálat és más alapvető szolgáltatások. De az outsourcinggal konkrétan a kiadásokon is faraghatunk. Ugyanis míg a saját csapatba felvett IT szakemberek esetében egész évben terveznünk kell a bérekkel és juttatásokkal, addig kiszervezés esetében csak a projektre vonatkozó díjakat kell fizetnünk.

Miért kell komplett, fejlesztőket támogató csapat egy házon belüli IT projekthez?

Legyenek akármilyen jó szakemberek, a programozók önmagukban még nem alakítják át az üzleti igényt céges célokat szolgáló fejlesztéssé. Ez ugyanis nem az ő feladatuk. Amennyiben sikeresen szeretnénk megalkotni egy digitális megoldást, szükségünk lesz még üzleti elemzőre, projektmenedzserre és tesztelőkre is. Az ő kiválasztásukat, díjazásukat is érdemes végiggondolni, amikor mérlegelünk. Az IT fejlesztés kiszervezése ezt a kérdést is egyszerűsítheti, hiszen egy olyan partnertől mint a LogiNet, lehetőségünk van a fenti szakemberekből álló teljes csapatot is kérni a munkához. 

Mitől kényelmesebb az IT outsourcing szolgáltatás, mint egy saját munkavállaló alkalmazása?

A fejlesztés kiszervezésével biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb szakemberek mindig ideális összetételben és létszámmal dolgoznak digitális megoldásunk fejlesztésén. Ugyanis outsourcing partnerként a mi feladatunk biztosítani, hogy fluktuáció, betegség vagy szabadságolások lehetőség szerint ne befolyásolják se a minőséget, se a határidőket. Megbízónkként elég a projekthez lényeges saját feladatokkal foglalkoznia, a szakmai részek, emberi erőforrás kérdések terheit mind levesszük a válláról.

Mekkora projekteket bízhat ránk kiszervezés keretében?

Csapatunk bármekkora IT projektet képes sikerre vinni. Fejlesztői, UX designer, tesztelői és projekttámogatói csapatunkkal olyan jelentős nagyvállalatok állandó partnereiként dolgozunk Magyarországon, mint az Auchan vagy a Vodafone. Csapatunkat 40 fő e-commerce fejlesztő, valamint 8-10 fő mobilfejlesztő erősíti, akik kiemelkedő szakmai rutinnal dolgoznak a PHP, Java, és mobilfejlesztési technológiák vonalán.

Kiknek ajánljuk IT outsourcing szolgáltatásunkat?

Amennyiben vállalkozása igényei kinőtték a korábbi fejlesztőcsapat kapacitásait, a bérelhető, vagy dobozos e-kereskedelmi megoldások lehetőségeinél többre vágyik, és ehhez saját fejlesztői csapat építése helyett más utat keres, úgy akár közép- akár nagyvállalatnak örömmel segítjük a munkáját. A kiszervezés ugyanígy ideális megoldást kínálhat olyan startupoknak is, akiknél az üzleti lehetőség szívét egy IT megoldás jelentené, de hiányzik a jártasság a technológiai kivitelezés terén.

AJÁNLATKÉRÉS

Fokozza vállalkozása hatékonyságát, növelje bevételét cége igényeire szabott, egyedi szoftveres megoldásokkal! A LogiNet szakértelmével hosszú távra tervezhet: írja le elképzeléseit, céljait, és kollégánk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

AJÁNLATKÉRÉS
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.