Pingvin Patika mobil applikáció

Elindult a Pingvin Patika appshopja

A Pingvin Patika közel 10 éve működő webáruházát egyre többen keresték fel mobil eszközről, ezért a patika úgy döntött, hogy a vásárlói igények még professzionálisabb és kényelmesebb kiszolgálása érdekében appshopot indít. A Pingvin Zsebpatika februári indulása óta több mint 2500 felhasználó számára segít kézben tartani az egészségét.

Az első patika appshop

A meglévő webshop mellett egy mobilshop applikáció bevezetése jellemzően azokban a szektorokban releváns, ahol az aktív apphasználat leegyszerűsítheti a rendszeres rendelést, így a gyógyszer- és egészségiparban különösen hatékony lehet. A Pingvin Patika a LogiNet white-label shop applikációját, az Mcomappot választotta, hazánkban így elsőként nyitottak patika appshopot: az App Store-ban és a Google Play-en elérhető Zsebpatikában a vásárlók több mint 7000 termék közül választhatnak.

Új értékesítési csatorna

A Pingvin Patika látva azt, hogy eladásainak egyre nagyobb hányadát bonyolítja mobileszközökön keresztül, mobilshop applikáció indítása mellett döntött. Partnerünk olyan megoldást keresett, amelyet könnyen és gyorsan integrálhat Magento 2 alapú webáruházával, az ott elérhető szolgáltatások vásárlói számára mobilalkalmazáson is kényelmesen elérhetővé válnak.

Optimális megoldás appshop indításához

Mcomapp mobilshop applikációnk előnyei – többek között a gyors, néhány hónapos bevezetési idő, a Magento és Shopify-rendszerek kész integrációja, valamint számos beépített funkció – meggyőzték partnerünket arról, hogy a Mcomappot válassza. Termékünk Standard csomagja minden olyan lehetőséget tartalmaz, amellyel elindítható az új értékesítési felület: a termékek, árak és promóciók megjelenítése mellett többlépcsős szűrő is rendelkezésre áll, a vásárlók rugalmasan választhatnak a rendelkezésre álló fizetési és szállítási módok közül, kívánságlistát hozhatnak létre kedvenc termékeikből, korábbi rendeléseiket egy kattintással újra kosárba tehetik.

Fejlesztői csapatunk agilis munkaszervezésének köszönhetően a Pingvin Zsebpatika mindössze négy hónapos testreszabási, fejlesztési és tesztelés szakasz után letölthető volt az App Store és a Google Play felületéről. A LogiNet saját fejlesztésű white label shop applikációja – mivel számos funkciója előre meghatározott – az egyedi fejlesztéseknél jóval alacsonyabb költségszinten elérhető.

Push kampányok indítása - értesítések a Zsebpatika felhasználóinak mobilján

Pingvin Patika munkatársai mobil CMS-ben kezelhetik a mobilra optimalizált tartalmakat, valamint az értékesítést növelő push notification tartalmak küldésére is lehetőség nyílik. A nyitóoldalon az aktuális ajánlatok, promóciók megjelenítésére bannerek, termékválogatások formájában is lehetőség van, a vásárlók az appban könnyen feliratkozhatnak a Pingvin Patika hírlevelére is.

Több mint 2500 aktív letöltés

Az online legjobban értékesíthető termékek listájának dobogósai között évek óta stabilan ott találjuk a gyógyszereket és a vitaminokat, ezért büszkék vagyunk arra, hogy a Pingvin Patika csapatunk támogatásával hazánkban elsőként nyitotta meg patika shop alkalmazását. A vásárlók értékelik az újításokat, hiszen az app a februári kiadás óta már több mint 2500 felhasználó mobilján megtalálható.

A LogiNetnél mobilshop applikáció fejlesztés kapcsán első alkalommal dolgoztunk a dinamikusan fejlődő egészség- és gyógyszeriparban, csapatunk ezért felmérte a speciális szegmens jogi és gazdasági szabályozását. Egy tavalyi felmérés szerint a szektorban mintegy 90 gyógyszertár üzemeltet webáruházat, így óriási potenciál rejlik a felhasználóbarát mobilshop applikációk elindításában.

Ügyfeleink mondták