Országos Bírósági Hivatal portál

Elindult az OBH új honlapja

2018 novemberében adtuk át az Országos Bírósági Hivatal (OBH) friss weboldalát: a teljesen átalakított, többnyelvű, reszponzív oldal a bírósági ügyfelek számára átláthatóan mutatja be és teszi kereshetővé a hivatali információkat.

Elindult az OBH új honlapja
Nézd meg az új portált!

Az OBH egy korábbi, díjnyertes projektünk kapcsán kereste meg cégünket. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem weboldalának  kialakításakor szerzett tapasztalatainkat – többek között nagy mennyiségű adat kezelése összetett menürendszerben, adatmigráció, valamint az oldal keresőjének optimalizálása – hatékonyan alkalmaztuk a  bírósági weboldal tervezése és fejlesztése során.

Megrendelőink olyan, különböző platformokról jól kezelhető oldalt szerettek volna létrehozni, amelynek felhasználói könnyen és gyorsan navigálva érik el a számukra releváns tartalmakat. A bíróság ügyfeleit az új oldalon többszűrős kereső is segíti, hírblokkból tájékozódhatnak a legfrissebb hírekről, valamint videó- és képgalériákat is láthatnak.

A nyolc hónapig tartó közös munka során fejlesztői csapatunk munkáját folyamatosan követte egy tesztelő kolléga, így a projekt során felmerülő változások adminisztrációja és tesztelése rendkívül gördülékeny volt. A jogszabályok és jogi-adminisztrációs információk strukturálása, az összetett menürendszer kialakítása a felhasználói élményt maximálisan figyelembe véve történt.

A végleges drótvázak elkészítéséhez UX specialistáink adtak tanácsokat, a letisztult mobil és desktop designt – az Országos Bírósági Hivatal arculati kézikönyvéből kiindulva – a 22 Média grafikusai alakították ki.

Az oldal technológiai hátterét tekintve az OBH pontos, jól körülhatárolható elvárásokkal érkezett. A Hivatal főoldala és kapcsolódó aloldalai korábban a Drupal tartalomkezelő-rendszer segítségével készültek, így ennek megfelelően az új oldal tervezése során a világ egyik meghatározó tartalomkezelőjével dolgoztunk. A Drupal legfrissebb, 8-as verziójában az admin felület könnyen variálható, a szerkesztők egyszerűen és gyorsan kezelhetik a különböző funkciókat és nézeteket.

reszponzív dizájn kialakításához a rendkívül népszerű CSS-keretrendszer, a Bootstrap megoldásait is használtuk. Az oldalt a továbbiakban az OBH munkatársai és külső partnerük üzemelteti.

A végeredmény az esztétikus megjelenést a funkcionalitással hatékonyan ötvöző, modern weboldal lett. Az Országos Bírósági Hivatal rendkívül elégedett az új honlappal, mi pedig örömmel dolgoztunk az ország egyik legfontosabb intézményének.

AuchanAuchan
Wolters KluwerWolters Kluwer
HikokiHikoki
VodafoneVodafone
Eötvös Loránd TudományegyetemEötvös Loránd Tudományegyetem
Pingvin PatikaPingvin Patika
DunapackDunapack
KonzolvilágKonzolvilág
Akadémiai KiadóAkadémiai Kiadó
Hamburger HungariaHamburger Hungaria
Fővárosi Csatornázási MűvekFővárosi Csatornázási Művek
RentingoRentingo
Bátor TáborBátor Tábor
GraphisoftGraphisoft
VeoliaVeolia
WitmeupWitmeup
Fairpay ControlFairpay Control
AnglovilleAngloville
IKR Agrár Kft.IKR Agrár Kft.
GE LightningGE Lightning
HotexHotex
Országos Bírósági HivatalOrszágos Bírósági Hivatal
RégikönyvekRégikönyvek
RETRET
Szegedi VízműSzegedi Vízmű
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.