Országos Bírósági Hivatal portál

Elindult az OBH új honlapja

2018 novemberében adtuk át az Országos Bírósági Hivatal (OBH) friss weboldalát: a teljesen átalakított, többnyelvű, reszponzív oldal a bírósági ügyfelek számára átláthatóan mutatja be és teszi kereshetővé a hivatali információkat.

Elindult az OBH új honlapja
Nézd meg az új portált!

Az OBH egy korábbi, díjnyertes projektünk kapcsán kereste meg cégünket. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem weboldalának  kialakításakor szerzett tapasztalatainkat – többek között nagy mennyiségű adat kezelése összetett menürendszerben, adatmigráció, valamint az oldal keresőjének optimalizálása – hatékonyan alkalmaztuk a  bírósági weboldal tervezése és fejlesztése során.

Megrendelőink olyan, különböző platformokról jól kezelhető oldalt szerettek volna létrehozni, amelynek felhasználói könnyen és gyorsan navigálva érik el a számukra releváns tartalmakat. A bíróság ügyfeleit az új oldalon többszűrős kereső is segíti, hírblokkból tájékozódhatnak a legfrissebb hírekről, valamint videó- és képgalériákat is láthatnak.

A nyolc hónapig tartó közös munka során fejlesztői csapatunk munkáját folyamatosan követte egy tesztelő kolléga, így a projekt során felmerülő változások adminisztrációja és tesztelése rendkívül gördülékeny volt. A jogszabályok és jogi-adminisztrációs információk strukturálása, az összetett menürendszer kialakítása a felhasználói élményt maximálisan figyelembe véve történt.

A végleges drótvázak elkészítéséhez UX specialistáink adtak tanácsokat, a letisztult mobil és desktop designt – az Országos Bírósági Hivatal arculati kézikönyvéből kiindulva – a 22 Média grafikusai alakították ki.

Az oldal technológiai hátterét tekintve az OBH pontos, jól körülhatárolható elvárásokkal érkezett. A Hivatal főoldala és kapcsolódó aloldalai korábban a Drupal tartalomkezelő-rendszer segítségével készültek, így ennek megfelelően az új oldal tervezése során a világ egyik meghatározó tartalomkezelőjével dolgoztunk. A Drupal legfrissebb, 8-as verziójában az admin felület könnyen variálható, a szerkesztők egyszerűen és gyorsan kezelhetik a különböző funkciókat és nézeteket.

reszponzív dizájn kialakításához a rendkívül népszerű CSS-keretrendszer, a Bootstrap megoldásait is használtuk. Az oldalt a továbbiakban az OBH munkatársai és külső partnerük üzemelteti.

A végeredmény az esztétikus megjelenést a funkcionalitással hatékonyan ötvöző, modern weboldal lett. Az Országos Bírósági Hivatal rendkívül elégedett az új honlappal, mi pedig örömmel dolgoztunk az ország egyik legfontosabb intézményének.