Rentingo

Center image

A Rentingo a LogiNet segítségével létrehozott online platformján egy minden eddiginél gördülékenyebb és biztonságosabb megoldást kínál az albérletpiac kihívásaira. Úgy köti össze a lakást kiadókat a potenciális bérlőkkel, hogy mindkét fél a lehető legtöbb információt kapjon a másikról, ugyanakkor teljes mértékben biztonságban érezze magát.

Ügyfeleink, Danóczy Balázs és Blum Péter  tapasztalt internetes befektetők, akik korábban olyan projekteket alapítottak és vittek sikerre, mint a Portfolio.hu, Házipatika.com, Petissimo.hu, Játéknet.hu.

Legújabb vállalkozásuk, a Rentingo oldalán mind a kiadónak, mind a bérlőnek részletes profilt kell létrehoznia, csak a szükséges adatok  bemutatkozás, profilkép, a lakás bemutatása és fotói; továbbá igazolások, referenciák, vélemények) megadása után léphetnek kapcsolatba másokkal. A felhasználók nyomon követhetőek, és lehetőség van egymás értékelésére is, ami megnehezíti, hogy a piacon nagy számban jelen lévő albérlet-csalók labdába rúgjanak.

A rendszer a két fél igényeit felmérve az egymáshoz leginkább illő albérletet kínálókat és keresőket kapcsolja össze egymással. Ha a felhasználók is rábólintanak – mindketten rákattintnak egymás profiljára – hozzájutnak egymás személyes adataihoz és elindulhat a kapcsolatfelvétel.

Rentingo lakótárskereső funkcióval is rendelkezik, amely szintén a felhasználók részletes bemutatkozása és preferenciái alapján (a bérletre szánt összegtől kezdve, a dohányzáson át a kisállattartáshoz való hozzáállásig) társítja a lakótársat keresőket.

A Rentingo online felületét 500 mérnöknapnyi fejlesztés során, agilis fejlesztési módszertant alkalmazva, 8 hónapos átfutással16 sprintben dolgoztunk ki saját termékünkre, a Loginet Platformra alapozva.

A backend megvalósítása PHP7-tel, Symfony 3.4 keretrendszerben, Doctrine ORM és MySQL technológiákkal történt. A felhasználói felületetet jQuery és AngularJS használatával alakítottuk ki, és egy reszponzív, mobil, tablet és desktop nézettel is rendelkező oldalt hoztunk létre.

The 22's csapatával együttműködve kialakított egyedi dizájn gondos munkálatok eredménye, melyet User journeyMVPWireframe, UX és UI tervezés előzött meg.

Rentingo-n a kiadóval való, valamint a lakótársak közötti első két kapcsolatfelvétel ingyenes, azonban a további – a komoly érdeklődés megerősítéseként – 300 forint ellenében valósulhat meg. Továbbá, a lakásukat kiadó felhasználók az ingyenes mellett extra szolgáltatásokat biztosító hirdetői csomagokat is megvásárolhatnak, ezért online fizetésre is van lehetőség az oldalon. Az OTP SimplePay rendszert, valamint a számlázz.hu számlázórendszerét is integráltuk a felülethez.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.