Logishop webshop 2023.1 verzió

Új funkciók, újdonságok a Logishop webshopban

Verziószám: 2023.1
A termék technikai verziószáma: 3.7
Kiadás időpontja: 2023.02.15.

Funkciók


1. Rendelés oldal anonim felhasználóknak

Rendelés összefoglaló oldal a nem bejelentkezett vásárlóknak

A funkció segítségével a nem bejelentkezett vásárló nem csak e-mailben, hanem egy összefoglaló oldalon is megtekintheti rendelését és annak állapotát. A vásárló visszaigazoló e-mailben kapott link segítségével tudja megnyitni a rendelés oldalt, és a rendeléshez használt e-mail cím megadásával tudja igazolni, hogy valóban a saját rendelését szeretné megtekinteni.

Ezen az anonim rendelés oldalon látszanak a rendelésével kapcsolatos információk mint a rendelés száma, rendelés és kiszállítás státusza, a rendelési tételek és a végösszeg.

Logishop: Rendelés oldal anonim felhasználóknak

Logishop:  visszaigazoló e-mail a vásárlónak


2. GLS házhozszállítás és csomagpont integráció

Közvetlen kapcsolat a GLS és a Logishop között

A GLS integráció segítségével közvetlen kapcsolat alakítható ki a webáruház és a GLS rendelési felülete között. A funkció segítségével a GLS házhozszállítással, illetve GLS csomagpontra rendelt rendelések az admin utasítására bekerülnek a GLS rendszerébe, ahonnan kinyomtathatók a szállításhoz használatos címkék, és szállításra adhatók a rendelések.

A funkció használatához az ügyfélnek rendelkeznie kell egy, a GLS-sel kötött szerződéssel annak érdekében, hogy a megfelelő egyedi ügyféladatok alapján megtörténjen az összeköttetés a GLS és a webáruház között. Az összekötés az admin felületen megvalósítható egyedi kulcsok, és a felvételi cím megadásával.

Fontos, hogy maga címke nyomtatás és a futár valós rendelése nem a webáruház felületén történik, hanem a myGLS felületén. A webáruház kizárólag a kapcsolat létrehozására biztosít felületet, illetve beküldi a szükséges rendelés adatokat a GLS felé


3. Terméklisták és variáns listák exportja és importja

Admin felületi listák tömeges összeállítása, frissítése XLS import segítségével

A Terméklisták adminisztrációs felületi fejlesztése könnyebb kezelhetőséget biztosít az adminnak. Az admin felületi listák tömegesen is összeállíthatóak az import segítségével. Amint az admin egy XLS táblázatba összegyűjti a listába elhelyezni kívánt termékeket, illetve variánsokat cikkszám megjelölésével, az import segítségével egy gombnyomással a listához adhatja őket, vagy teljesen felülírhatja velük a meglévő listát.

Az import után a lista elemek egyesével vagy tömegesen törölhetőek, illetve a listához további elemek adhatóak hozzá szintén tömeges import segítségével, vagy egyesével is a már korábban megszokott módon.


4. Elhagyott kosár értesítő és anonim kosarak törlése előre meghatározott időintervallum után

Emlékeztető e-mail küldésének lehetősége félbehagyott kosár esetén

Az Elhagyott kosár értesítő funkció a vásárlás ösztönzésére szolgál azon bejelentkezett felhasználók számára, akik félbehagyták a vásárlási folyamatot. Az admin beállíthatja, hogy a kosár “félbehagyása” után hány nap elteltével kapjon emlékeztető e-mailt a felhasználó, hogy fejezze be a vásárlását. Az admin dönthet arról, hogy egy második e-mailt is küldjön, hogy biztosan végbemenjen a vásárlás.

Az e-mailek szövegezése testreszabható. Az e-mail megjelenik az admin felületi Rendszerüzenetek listájában is, így onnan is szerkeszthető.

Az adminisztrátori felületen található Rendelések menüpontban immár megtekinthetőek a kosarak, vagyis a be nem fejezett rendelések külön listába rendezve. Az anonim kosarak törlésének célja, hogy az admin felületi kosarak listája könnyebben kezelhető legyen. Olyan webáruházaknál, ahol akár több tízezer befejezetlen rendelés is található az admin felületen, ez a funkció segíti a könnyebb eligazodást és kezelhetőséget.

Az admin beállíthatja, hogy hány nap elteltével kerüljenek törlésre a rendszerből azon kosarak, amelyek nem rendeléssel végződtek, és nem bejelentkezett felhasználók által kerültek összeállításra.


5. Admin menü megjelenésének továbbfejlesztése

Lenyíló menük az admin felületen

Az adminisztrációs felület belső navigációs menüje a felület jobb helykihasználása és a folyamatok egyértelműbbé tétele végett került átalakításra. A menü frissítésének köszönhetően a menüpontok jobban érthetőek, egyszerűbbé válik a navigálás a különböző szekciók között, és az admin felületi felületek is jobban kihasználásra kerülnek a méretek optimalizálásának köszönhetően.

Logishop: Admin menü megjelenésének továbbfejlesztése


6. B2B felhasználó egyedi árlistájának letöltése

Partneri felületen letölthető egyedi árlisták

A B2B webáruház tulajdonosok különböző árakat szabhatnak különböző partnereik számára. Ezen egyedi árak tölthetőek le az egyes partnerek felületéről az Intézményadatok menüpontban. A lista tartalmazza a webáruházban lévő variánsok nettó egységárát, és azon variánsok egyedi árait is.

Logishop: Partneri felületről letölthető egyedi árlisták


7. Lejárt számlák értesítése

Partner felületen megjelenő figyelmeztető sáv lejárt számla esetén

A bejelentkezett B2B felhasználót figyelmezteti a rendszer abban az esetben, ha rendezetlen számlájának fizetési határideje lejárt. A felületen a menüsáv alatt közvetlenül megjelenik egy piros figyelmeztető sáv, amely a fizetési határidő lejártát, és a fizetendő összeget mutatja. Ezt a felhasználó kedve szerint bezárhatja, de következő nap ismét megjelenik, ha a webáruház rendszerébe még nem érkezett adat a számla kiegyenlítését illetően.

Amint a számla kiegyenlítésre került, és az adat megjelenik a webáruház adatbázisában is, a figyelmeztető üzenet nem jelenik meg többé.

Logishop: Partner felületen megjelenő figyelmeztető sáv lejárt számla esetén


8. Adminisztrátor felületi területek optimalizálása

Kompakt, könnyen áttekinthető listanézet optimalizált szűrőkkel

Az adminisztrátori felületi területek optimalizálásának célja, hogy az admin egyszerre több adatot lásson a képernyőjén, így könnyítve a felület használatát.

Az admin felületen csökkentésre kerültek az egyes elemek közötti távolságok, így könnyítve annak használatát. Ilyen elemek például az egyes adatlapokon található címek, morzsamenük, vagy táblázatok.

Továbbá, a Logigridben található szűrő funkciók is új megjelenést kaptak, ezzel segítve a rendszer még könnyebben való átláthatóságát. A Műveletek oszlop minden Logigridben előre került, és a választható műveletek mindig megjelennek a táblázatban, hover állapot esetén pedig kiemelésre kerülnek. A “mutatva” dropdown értéke alapértelmezetten 25-re emelkedett, így több elem látszódik a táblázatban alapértelmezetten.

Fontos kiemelni, hogy funkcióbeli változás nem történt, kizárólag felületi módosítások kerültek fejlesztésre.

Logishop: Adminisztrátor felületi területek optimalizálása

Logishop


További információ, kapcsolódó anyagokLong Term Support (LTS)

Long Term Support verzió: az a legfrissebb termék verzió, amelyet a LogiNet hosszú távon - a definiált LTS életciklus alapján - támogat. A Logishopot megrendelő ügyfél jogosult a termékkövetés érvényben léte alatt kiadott legfrissebben kiadott Long Term Support verzióra.

Legfrissebb LTS verzió: 1.20.17
Kiadás dátuma: 2023.11.02.
Tovább a részletekre >>

Legfrissebb kiadott Logishop verzió: 2023.4
A termék legfrisebb technikai verziószámai: 3.14, 3.15

Kiadás dátuma: 2023.11.02.
Tovább a részletekre >>
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.