Mobil applikáció készítés: így kaptak saját alkalmazást a gamerek

Bemutatjuk a Konzolvilág mobil applikációját!

Aki valaha is rakosgatott kockákat egy Minecraft játékban, annak itthon valószínűleg ismerősen cseng a Konzolvilág neve. A piacvezető konzolszaküzlet-lánc és webshop már 2004 óta szolgálja ki a gamer-, és tech világ rajongóit a legújabb termékekkel. A Konzolvilág a LogiNet csapatát bízta meg olyan mobil applikáció készítéssel, amire a legkomolyabb gamerek is elégedetten csettintenek. És persze kattintanak majd.

A vírus előtti időszakban a Konzolvilág forgalmának mintegy 40% származott az online vásárlásokból. Ez az arány most megfordult; a webshop látogatottsága duplájára nőtt az elmúlt hónapokban. Bár a fizikai üzletek néhány hónapra bezártak, a szerencsés időzítésnek köszönhetően addigra teljes biztonsággal indult el a Konzolvilág mobil applikációja. Alig egy hónap alatt már 1000 feletti letöltés számnál járó, Andriod és iOS platformokon is elérhető Konzolvilág appot a LogiNet saját, whitelabel termékére fejlesztette le.


Kényelem a gamer székből

A Konzolvilág hosszú évek alatt sikeresen működő online webáruházat épített fel, melyhez további piacszerzés érdekében számos offline üzletet nyitott országszerte. És bár az online és offline kereskedés tökéletesen kiegészítette egymást, a cég idővel rádöbbent, válaszolnia kell az egyre égetőbb felhasználói igényre: az okostelefonokon is a Konzolvilágtól elvárt színvonalat és kényelmet keresik a userek. A reszponzív webáruház után már egyértelmű volt a következő lépés: a kiszolgálás minőségének és az ügyfélélmény maximalizálásához önálló mobil alkalmazás fejlesztésre volt szükség. A Konzolvilág a házon belüli kapacitáshiány miatt a LogiNetet bízta meg a feladattal.


Indulunk a pixeles úton

Az igény-felmérésből kiderült, hogy a Konzolvilág jelentős számú visszatérő online vásárlóval rendelkezik, akiknek kiemelten fontos, hogy mobiljukon is egyszerűen és gyorsan adhassák le rendelésüket a legújabb játékokra és kiegészítőkre. Az is kiderült, hogy a userek nagyra értékelik az elővásárlási kedvezményeket, imádják a kuponokat, és persze mindenkinél korábban szeretnének értesülni a termék-bevezetésekről! 

A Konzolvilág és vele együtt a technológiákra nyitott, szinte egész nap mobilozó userek tehát magasra tették a mércét: gyors, kényelmes, átlátható, sok egyedi webáruházi funkcióval ellátott applikációra vágytak, ráadásul rövid határidőn belül. 

A többkörös egyeztetések után saját mobil termékünkön, az Mcomapp-on kezdtük el az építkezést, amely az online értékesítést új szintre helyezi; a megoldással a mobil webhez képest akár 3X magasabb konverzió és +30%-os kosárértéket érhető el. Mivel az Mcomapp mobil applikáció funkciói rugalmasan alakíthatók és fejleszthetők, az igények megismerése utána az egyedi funkció-fejlesztések is hamar elindultak.

Hogyan építsek sikeres webshopot? Hogyan hozzak ki még többet a webáruházból a UX és Service Design segítségével? Hogyan indítsak mobilshop applikációt?
Tippek, tanácsok, esettanulmányok a LogiNet ingyenesen letölthető, 80 oldalas e-book-jában. Töltsd le az "ECOMMERCE NÖVEKEDÉS SIKERKÖNYV"-et a LogiNet honlapjáról ITT.

Mobil applikáció készítés, gamerre szabva

 „A gamerek világa külön világ.” – sokszor hallottuk ezt a fejlesztés alatt. Hogy mit jelentett ez? Ez a funkciók testreszabása során lett egyértelmű:

1. Előrendelés és a leggyakrabban használt funkciók kiemelése

  • Kivételezettként éljük meg, ha egy rég vágyott élményt előbb kaphatunk meg a többieknél. Így vannak ezzel a gamerek is, akik a többség előtt szeretnék kipróbálni a legújabb játékokat. Egy új fejlesztéssel válaszoltunk erre a fontos igényre: a userek az Előrendelés funkcióval az applikáción keresztül már megjelenés előtt leadhatják a régen várt játékra, vagy eszközre a rendelést, sőt, az applikáció plusz ajándékválasztási lehetőséget is kínál, így a rendelése mellé grátisz terméket is kaphat a user.
     
  • A mobil alkalmazás fejlesztés eredményeként az átgondolt funkcionalitással sokkal gördülékenyebb a vásárlás, és javul az ügyfélélmény. Az applikációban a gyors navigálást a leggyakrabban használt elemek kiemelése segíti. Az alsó menüsávból könnyen elérhetőek a Kategóriák, a Kosár és a Profil oldalak. A Heti akciók, az Előrendelések, és az Üzleteink menüpontok a nyitó oldalon kaptak kiemelt helyet.

Konzolvilág applikáció - Előrendelés


2. Bolttérkép

  • Járvány ide, mobil-webshopozás oda, a közösségformáló bolti látogatásokra továbbra is nagy az igény, sőt, egyre gyakoribb, hogy a online és offline aktivitás egymás után valósul meg. Számos esetben a vásárlás online felületen történik meg, de a megvett terméket a userek már legközelebbi üzletben veszik át. A fizikai vásárlást a Konzolvilág applikációjának nyitó képernyőjéről elérhető Bolttérkép segíti. A user itt megnézheti, melyik szaküzlet van hozzá legközelebb, tájékozódhat a nyitvatartásról és elérhetőségekről.

Konzolvilág applikáció - Bolttérkép


3. Készletinformáció

  • A funkció visszafelé is működik: egy adott termék esetében, – egyedi fejlesztésű featureként – a friss Készletinformáció megmutatja, hogy melyik üzletben konkrétan hány darab található az adott játékból.

Konzolvilág applikáció - Készletinformáció


4. Digitális termékkulcs

  • Nemcsak a user-igények, de a termékek is egyediek a Konzolvilágnál. Egy-egy játék például csak Digitális termékkulccsal aktiválható: a user megvásárolja a játékot az applikáción keresztül, a használathoz szükséges termékkulcsot viszont csak külön biometrikus, vagy jelszó alapú azonosítás után van lehetősége megtekinteni.  Amennyiben az azonosítás sikeres volt, úgy az alkalmazás a visszaigazoló képernyőn megmutatja a vonatkozó termékkulcsot is. Ez a fejlesztés IT és security szempontból jelentett kihívást, hogy fennakadás nélkül működhessen a rendszer.

Konzolvilág applikáció - Digitális termékkulcs


5. Kuponok

  • Az applikációhoz egyedi Kupon felületet is fejlesztettünk, általános és userhez kapcsolódó funkciókkal, melyet szezonális, vagy személyre szabott promóciókhoz is használhat az ügyfél. Az egyedi kuponok ügyfélszolgálati eszközként is bevethetők: előfordulhat, hogy egy negatív vásárló élménnyel találkozik a webshop tulajdonosa, de azt pozitív vásárlói élménnyé szeretné fordítani. Ehhez egyedi kupont küldhet a felhasználó mobil app fiókjába, például százalékos kupon kedvezménnyel.

Konzolvilág applikáció - Kuponok


6. One-click-checkout

  • A jelenleg desktopon futó, óriási népszerűségnek örvendő One-click-checkout funkciót az applikáció készítés során is figyelembe vettük. Ennek kényelmi előnyeit hamarosan a userek is élvezhetik: segítségével a vásárlás tényleg csak egy kattintás. Ehhez persze a vásárlónak előzetesen a profiljában ki kell töltenie a szükséges adatokat, ám ha ez megvan, akkor következő belépéskor tényleg egy kattintással az övé lehet a vágyott termék.

A siker a letöltéssel kezdődik 

A LogiNetnél valljuk, hogy nem elég az applikációt díszdobozban átadni, fontos, hogy a saját applikációját az ügyfél promóciós lehetőségként is menedzselje, mert jól felépített és folyamatosan működtetett app marketinggel lehet csak üzleti sikereket elérni és a márkát is erősíteni. A Konzolvilágot is tehát arra biztattuk, hogy felhasználói körben népszerűsítse új applikációját – ehhez minden fejlesztői háttér támogatást biztosítottunk. 

Az app marketing szintén fontos eleme, hogy az ügyfél a push üzenet kampányát megfelelően felépített célok mentén alakítsa és használja. Az Mcomapp applikáción belül push notification funkció is elérhető, melyek akár akciós termékekről, akár kosárban felejtett termékekről, akár egyénre szabott kedvezményekről adhatnak hírt. Ezekkel az ínyencségekkel hamarosan a Konzolvilág alkalmazását letöltő userek is megismerkedhetnek!

A sikeres app marketing fokmérője végső soron persze az, hogy a felhasználók minél nagyobb számban letöltik az applikációt, rendszeresen használják és vásárolnak rajta keresztül. Közös örömünkre a Konzolvilág applikációja egy hónappal az indulás után már 1000 feletti letöltés számnál tart a Google Play és az iOS áruházakban. Értékelése is a legjobb fejlesztésekkel vetekszik, 4.8 mindkét áruházban a pontszáma. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a vásárló sokszor az applikáció értékelésével jelzi, elégedett volt-e a  teljes vásárlási folyamattal, akkor elmondhatjuk, a Konzolvilág mobil applikációja nem csupán fejlesztői siker, de indulásával egy hatékony, teljes értékű értékesítési csatorna is született.


Hol érhető el a Konzolvilág applikációja?

Konzolvilág mobilapp - egy új értékesítési csatorna


Szeretné maximalizálni mobil értékesítését? Saját mobil applikáció készítésben gondolkozik? Bízza az e-kereskedelmi megoldások magyar szakértőjére, a LogiNetre a feladatot! Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot vállalkozása igényeire szabott egyedi ajánlatunkért ide kattintva!