Megújultak az ELTE honlapjai

Az egyetem webes fejlesztéseit 2016 óta támogatja a LogiNet

Lezárult az a 2016-ban kezdődött folyamat, amelynek során az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) központi magyar és angol nyelvű honlapja, valamint kari oldalai innovatív külsőt és egységes tartalomkezelő-rendszert kaptak. Partnerünk visszajelzései rendkívül pozitívak, a weboldalak a design és a felhasználói élmény tekintetében is felveszik a versenyt a példaképként szolgáló nyugati egyetemekkel.


Dedikált kapcsolattartás és support tevékenység

Az elmúlt három év munkájának köszönhetően az ELTE karai egységes megjelenéssel várják az érdeklődőket. A LogiNet dedikált support-csapattal támogatja a már elkészült oldalakat, fejlesztőink az elmúlt időszakban többek között komplex adatbázis-integrációt is átadtak a felsőoktatási intézménynek.


Az elte.hu-t különdíjjal is jutalmazták

Az új weboldalakra számos pozitív reakció érkezik, megújulásakor az elte.hu „Az Év Honlapja” pályázat díjátadóján az oktatás kategóriában különdíjat kapott, a zsűri kiemelte, hogy az innovatív informatikai megoldások tették lehetővé az óriási adatmennyiség átlátható kezelését és megjelenítését. Az ite.hu 2018 októberében közölt listája alapján a www.elte.hu a leglátogatottabb hazai hírportálok közé került, a felsőoktatási intézmények között az ELTE oldala a legnépszerűbb.

A LogiNet által fejlesztett új, akadálymentes honlapok élményszerűvé teszik a böngészést, a felhasználók jól strukturált tartalmakkal találkoznak. A különböző célcsoportok – felvételizők, hallgatók és az intézmény működése iránt érdeklődők – jól definiált és egymástól elkülönülő honlaprészeken férnek hozzá a számukra releváns információkhoz.


Mind a 8 kari oldal csatlakozott az egységes honlapcsaládhoz

A karok közül 2019 áprilisában a Pedagógiai és Pszichológiai Kar kapta meg nyolcadikként a közös rendszert, idén váltott a Társadalomtudományi Kar és a Tanító- és Óvóképző Kar is. A korábbi években a Bölcsészettudományi Kar, a Természettudományi Kar, az Informatikai Kar és az Állam- és Jogtudományi Kar csatlakozott. Az új rendszert az elte.hu után elsőként a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar vette át.

Az egyetem célja, hogy az elte.hu-val megvalósult új netes megjelenést egységesen kiterjessze az ELTE-s webes jelenlét minél nagyobb területére. A következő időszakban az intézeti-tanszéki, valamint az oktatói oldalak csatlakozhatnak az egységes dizájnhoz, a projektben már számos szervezeti egység részt vesz. A LogiNet örömmel vesz részt a további fejlesztési projektekben.
 

"Büszkeséggel tölt el minket, hogy befejeződött az a sok munkával járó folyamat, amelynek eredményeként az Eötvös Loránd Tudományegyetem központi magyar és angol oldala után mind a nyolc karunk csatlakozott az egységes honlapcsaládhoz és tartalomkezelő rendszerhez. A visszajelzések nagyon pozitívak, azt hiszem, mind a design, mind a felhasználói élmény tekintetében felvesszük a versenyt a példaképként szolgáló nyugati egyetemekkel.

Kiváló volt az együttműködésünk a Loginettel, akik rugalmasan alkalmazkodtak az Egyetem sajátosságaihoz. És persze egy weblap sosem készül el véglegesen – az elmúlt években folyamatosan újabb és újabb fejlesztéseken dolgozunk, hogy a honlappal való találkozás még jobb élmény legyen a munkatársaknak, a diákoknak és a látogatóknak is."

– dr. Teslár Ákos, kommunikációs osztályvezető, ELTE
Megújultak az ELTE honlapjai
Nézd meg az új kari portálokat!
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.