Logishop webshop 3.2 verzió

Új funkciók, újdonságok a Logishop webshopban
Verziószám: 3.2
Kiadás időpontja: 2022.08.04

Funkciók


1. Breadcrumb kezelés és Canonical URL választás

A morzsamenük a látogatók tájékozódását, navigálását segítik. Egy helyre mutató URL-ek közül kiválasztható az alapértelmezett, azaz a Canonical URL

A breadcrumb kezelés a webshopon használt breadcrumbok, vagyis morzsamenük egységes működését szolgálja. A Canonical URL nevet kapó fejlesztés célja, hogy az admin be tudja állítani, hogy az adott entitáshoz tartozó URL-ek közül mely legyen a canonical URL, vagyis az alapértelmezett URL, amelyet a webshop kiemelten jelenít meg. 

A breadcrumb, vagyis morzsamenü azt mutatja, hogy a felhasználó mely útvonalon érkezett az adott oldalra. A morzsamenü visszafelé irányba kattintható, ekkor a felhasználó eljut egy korábbi oldalra. A breadcrumb az URL-ből építkezik, tehát az URL is követi az adott oldal elérési útvonalát.

A webshopban található variánsok akár több URL-ről is elérhetők. A canonical URL az adott entitás gyűjtő URL-je, amely azt is meghatározza, hogy a keresőmotorok mely URL-t vegyék figyelembe több URL esetén. A canonical URL-ek automatikusan beállításra kerülnek a shopban.

A fejlesztés segítségével a variáns adatlapokon található Elérhető URL-ek tabon az admin kiválaszthatja, hogy a variánshoz tartozó létező URL-ek közül melyik legyen az alapértelmezett, vagyis a canonical URL. Amennyiben az adott URL valamiért törlésre kerül, például az adott kategória megszűnik a webáruházban, akkor a variáns saját URL-je lesz a canonical URL, amíg az admin nem választ újat.

Logishop: canonical url-ek beállítása


2. Értékelések összevonhatósága és igazolt vásárlókra szűkítés

Admin beállíthatja, hogy minden regisztrált látogató vagy csak az igazolt vásárlók írhassanak értékeléseket, valamint termékvariánsonkra adott értékelések összevonhatóságát teszi lehetővé.

Az Értékelések funkció frissítésével lehetősége van a látogatónak megállapítania, hogy az egyes értékelések valós vásárlótól érkeztek-e. Továbbá az admin beállíthatja, hogy az egyes termékek alatt lévő variánsok értékelése külön-külön vagy összesítve jelenjen meg a variáns végoldalon.

A variáns végoldalon található Értékelés írása funkcióval a bejelentkezett felhasználó pontozhatja, illetve szövegesen értékelheti a variánst. A rendszer megjeleníti, hogy az értékelést író felhasználó valóban megvásárolta a terméket, vagy sem. Amennyiben az adott variánst megvásárolta a vásárló, a rendelése után egy összesített értékelés oldalon értékelheti a rendelésének összes tételét, amely igazolt vásárló jelöléssel jelenik meg a variáns végoldalon.

Az adminisztrációs felületen az admin beállíthatja, hogy a variáns végoldalon kizárólag az adott variáns értékelései jelenjenek csak meg, vagy a variáns termékének többi variánsára érkezett értékelések is. Ez olyan webáruházaknál javasolt, ahol a variánsok külön való értékelése nem nyerne értelmet, például ruhadarabok különböző méretei.

Továbbá azt is beállíthatja az admin, hogy csak igazolt vásárlók értékelhessenek, vagy vásárlás nélkül is értékelhessen a bejelentkezett felhasználó.

Logishop: értékelések összevonhatósága és igazolt vásárlókra szűkítés


3. URL-ek kezelése admin felületről

Az URL-ek kezelése funkció segítségével kezelheti az admin a webshopban létrejött átirányításokat.

Az URL-ek kezelése a rendszerben lévő linkek átláthatóságának érdekében került fókuszba. Az admin felületi URL kezelése felületen az admin felsorolva láthatja a rendszerben található összes átirányítást, amelyet egyesével szerkeszthet vagy törölhet. Új átirányítás létrehozására is van lehetősége, amelynek segítségével tetszőleges URL-t rendelhet a webshopban található entitásokhoz. Új átirányítást egyesével vagy tömegesen is hozzáadhat az admin.

Logishop: URL-ek kezelése admin felületről

Logishop


További információ, kapcsolódó anyagokLong Term Support (LTS)

Long Term Support verzió: az a legfrissebb termék verzió, amelyet a LogiNet hosszú távon - a definiált LTS életciklus alapján - támogat. A Logishopot megrendelő ügyfél jogosult a termékkövetés érvényben léte alatt kiadott legfrissebben kiadott Long Term Support verzióra.

Legfrissebb LTS verzió: 1.20.17
Kiadás dátuma: 2024.03.17.
Tovább a részletekre >>

Legfrissebb kiadott Logishop verzió: 2024.1
A termék legfrisebb technikai verziószámai: 3.14, 3.15

Kiadás dátuma: 2024.03.17.
Tovább a részletekre >>