Logishop webshop 3.1 verzió

Új funkciók, újdonságok a Logishop webshopban
Verziószám: 3.1
Kiadás időpontja: 2022.07.01.

Funkciók


Médiatár

A Médiatár a rendszerbe feltöltött médiatartalmak összegyűjtésére és megjelenítésére szolgál.

A Médiatár összegyűjti és megjeleníti a rendszerbe feltöltött médiatartalmakat. Ez a funkció már korábban létezett a webáruházban, azonban most kivezetésre került az admin felületre. Ennek előnye, hogy egy médiafáljt akár több helyen is fel lehet használni a webshop felületén, illetve ezen média elemek rendszerezhetőek.

A Médiatárban felsorolva láthatja az admin a rendszerbe feltöltött médiatartalmakat, amelyeknek két típusa lehet: kép vagy fájl. Az utóbbi magába foglal minden olyan tartalom típust, amelyik nem kép. A tartalmak egyesével vagy tömegesen is feltölthetőek, továbbá címkével láthatóak el a könnyebb csoportosítás érdekében.

Fontos funkció, hogy a képekhez megadható alternatív leírás, vagyis alt tag, amely segíti a könnyebb hozzáférhetőséget, és az oldal keresőoptimalizálásában is segítséget nyújt. A tartalmak egyesével vagy csoportosan is törölhetőek a médiatárból a checkboxok segítségével.

Amennyiben az adott tartalom hozzárendelésre került egy vagy több entitáshoz a webshopban, a rendszer figyelmezteti az admint, hogy mely funkciókat befolyásolja a törlés.

Az egyes admin felületi adatlapokon a médiatár gyorsnézetéből közvetlenül beilleszthet már korábban feltöltött képeket vagy fájlokat az admin, de akár helyben is feltöltheti ezeket. Utóbbi esetben az új tartalmak bekerülnek a médiatárba. A médiatár gyorsnézete modalban jelenik meg, működése és megjelenése nagyon hasonlít a Vezérlőpultban található Médiatárra.

A helyben feltöltött médiafájlok automatikusan felcímkézésre kerülnek a feltöltés helyétől függően (pl. variánskép, kategóriakép). Képkivágás alkalmazása esetén az eredeti kép nem módosul, így mindenhol egyedileg lehet ezt a beállítást módosítani. A CKEditorba is beillesztheti média fájljait az admin a médiatár gyorsnézetéből, azonban itt CKEditor használata esetén egyedi alternatív leírást kell megadni a képeknek, hiszen azok nem kerülnek automatikusan használatra a médiatárból.

Logishop: media library

Logishop


További információ, kapcsolódó anyagokLong Term Support (LTS)

Long Term Support verzió: az a legfrissebb termék verzió, amelyet a LogiNet hosszú távon - a definiált LTS életciklus alapján - támogat. A Logishopot megrendelő ügyfél jogosult a termékkövetés érvényben léte alatt kiadott legfrissebben kiadott Long Term Support verzióra.

Legfrissebb LTS verzió: 1.20.17
Kiadás dátuma: 2024.03.17.
Tovább a részletekre >>

Legfrissebb kiadott Logishop verzió: 2024.1
A termék legfrisebb technikai verziószámai: 3.14, 3.15

Kiadás dátuma: 2024.03.17.
Tovább a részletekre >>