Webshoptartalom archiváló eszközt adtunk át a Vodafone-nak

Versenyelőny hiteles mentés, plusz riporteszközzel, oldalsebességromlás nélkül

Egy innovatív archiváló eszköz nemcsak a saját vagy versenytársaink oldalának, webshopjának monitorozására képes. A megfelelő hitelesítés beépítésével minimalizálhatja a jogilag vitás kérdések teendőit, mindezt úgy, hogy még nagymennyiségű adat mentése során se ront webshop vagy oldal betöltési sebességén. Ilyen szellemben alkottuk meg új megoldásunkat a Vodafone-nak, webshopjukban május óta fut a telekommunikációs cég igényeire szabott, egyedi online webarchiváló eszközünk. 


Folyamatos IT fejlesztésekkel segítjük a versenyelőny megőrzését a telekommunikációs piacon

Szakembereinkkel a LogiNetnél évek óta támogatjuk IT fejlesztések terén a Vodafone, a hazai piac meghatározó telekommunikációs szolgáltatójának munkáját. 5 éve LogiNet fejlesztésként indult el webshopjuk, amit 2018 végére fejlesztőkből és UX designerekből álló csapatunk újított meg egy további projekt részeként. A munkában kiemelt szerepet szántunk a felhasználói élmény fokozásának. A Liferay portál- és keretrendszer megoldásaira épített hibrid felület egyszerre működik ügyfélszolgálatként és webshopként, ahol az intelligens szűrőfunkciók könnyítik meg a vásárlási folyamatot.


Egyedi tartalommentési megoldás a Vodafone webshopban

Ezt a munkát vitte tovább minősített időbélyeggel hitelesített tartalommentési rendszerfejlesztésünk, amit egyedileg terveztünk, alakítottunk ki partnerünk mentési, riportkészítési elvárásai mentén. A fejlesztés 2019 májusa óta élesben fut az oldalon, a három hónapos projekten a szoftver gyors leszállítása és a maximális ügyfél elégedettség biztosítása érdekében agilis módszertant követve dolgoztunk. Ennek köszönhetően átlátható, kisebb részmegvalósítási pontok mentén haladtunk, beépítve partnerünk visszajelzéseit is.

A Liferay rendszer finomhangolása mellett így született meg az a sokrétűen alkalmazható, egyedi webarchiválási eszköz, amely pont azt nyújtja, ami a Vodafone webshop üzemeltetése szempontjából lényeges. Rendelkezik az archiváláshoz elengedhetetlen crawling funkcióval, amely az adott webcím feltérképezését biztosítja, letölti és hitelesen tárolja a webshop minden tartalmát, amely eredeti állapotában visszaállítva is megtekinthető, tallózható, tartalma kereshető.


Mitől biztosít versenyelőnyt egy webarchiváló eszköz a vállalkozás működtetésében?

1. Hiteles időbélyegzővel ellátott mentések: könnyebb ügyfél-panaszkezelés, jogi ügyintézés

Webes archiváló fejlesztésünk Microsec minősített időbélyegzővel látja el a tartalmakat. Ez olyan egyedi, hiteles azonosítást tesz lehetővé, amellyel kétséget kizáróan rendezhető egy tájékoztatás vagy ajánlat kapcsán kialakult vitás helyzet. De a megoldással megfelelhetünk minden, a publikus tartalmak mentésére vonatkozó előírásnak is. A tartalmakat a rendszer képes bármeddig megőrizni, a hagyományos archívumokkal szemben a digitálisan megőrzött adatokkal ráadásul a tárolótér fenntartásának problémájától is megszabadulunk.

2. Több ezer lap mentése, sebességromlás nélkül

Tartalommentési  megoldásunkkal lementhetővé és visszakereshetővé válik minden múltbéli adat, kép vagy épp szöveges tartalom. Az ezek felderítéséhez lényeges oldalletapogatási page crawling funkciókat fejlesztőink úgy optimalizálták, hogy az skálázható legyen és ne járjon sebességromlással a felületen. A Vodafone esetében a rendszer egy mentésen belül akár 2-3 ezer lap szkennelését is végezheti, a látogatóknak nyújtott élményt ez semmilyen szempontból nem befolyásolja.

3. Egy page crawling eszköz képességeivel a marketingtevékenység is támogatható

A Vodafone fejlesztés szempontjából a fenti erősségek a legfontosabbak, de egy ilyen eszköz képességeit versenytárs figyelésre is használhatjuk. Hiszen a technológia képes lementeni azok publikusan elérhető oldalait, az azokon található tartalmakat épp úgy mint sajátunkét.


Milyen vállalkozások eredményességét növelheti egy egyedileg fejlesztett webarchiváló eszköz?

Egy ilyen online mentés- és riporteszköz nagyvállalatok munkáját teheti hatékonyabbá, elsősorban banki, biztosítás és telekommunikációs területen. De jó szolgálatot tehet megoldásként ügyvédi irodák, marketing ügynökségek és szakemberek munkájánál is. Amennyiben ezt keresi, örömmel egyeztetnek szakértőink egy vállalkozása profiljához igazított megoldásról.

Büszkék vagyunk arra, hogy ismét egy LogiNet fejlesztéssel járulhattunk hozzá a Vodafone további eredményeihez, köszönjük szakértőiknek a csapatunknak nyújtott visszajelzéseket, közös munkát a projekt során!


Egyedi webshopfejlesztés a Vodafone részére


Versenyelőny vállalkozása igényeire szabott mobil applikációval, webáruházzal, céges platformmal, egyedi szoftverfejlesztéssel? Válassza az e-kereskedelemi megoldások hazai szakértőjét, a LogiNetet! Ajánlatért keresse munkatársainkat központi elérhetőségeinken.
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.