Sikerrel indult a Pingvin Zsebpatika

A Pingvin Patika egyedülálló online felületet indított: az appshopot a LogiNet szállította

"Nagyon jó döntés volt, hogy a projektet a LogiNet csapatával valósítottuk meg, a több hónapos együttműködés során minden felmerülő igényünkre rendkívül gyors és szakszerű megoldást kaptunk. Az appshop zökkenőmentes kezelését a sok pozitív felhasználói visszajelzés is igazolja."  G. Fehér Marianna, marketing osztályvezető, Pingvin Patika (Pharmainvest Zrt.)


Az első patika appshop

A meglévő webshop mellett egy mobilshop applikáció bevezetése jellemzően azokban a szektorokban releváns, ahol az aktív apphasználat leegyszerűsítheti a rendszeres rendelést, így a gyógyszer- és egészségiparban különösen hatékony lehet. A Pingvin Patika a LogiNet white-label shop applikációját, az Mcomappot választotta, hazánkban így elsőként nyitottak patika appshopot: az App Store-ban és a Google Play-en elérhető Zsebpatikában a vásárlók több mint 7000 termék közül választhatnak.


Új értékesítési csatorna

A Pingvin Patika látva azt, hogy eladásainak egyre nagyobb hányadát bonyolítja mobileszközökön keresztül, mobilshop applikáció indítása mellett döntött. Partnerünk olyan megoldást keresett, amelyet könnyen és gyorsan integrálhat Magento 2 alapú webáruházával, az ott elérhető szolgáltatások vásárlói számára mobilalkalmazáson is kényelmesen elérhetővé válnak.


Optimális megoldás appshop indításához

Mcomapp mobilshop applikációnk előnyei – többek között a gyors, néhány hónapos bevezetési idő, a Magento és Shopify-rendszerek kész integrációja, valamint számos beépített funkció – meggyőzték partnerünket arról, hogy a Mcomappot válassza. Termékünk Standard csomagja minden olyan lehetőséget tartalmaz, amellyel elindítható az új értékesítési felület: a termékek, árak és promóciók megjelenítése mellett többlépcsős szűrő is rendelkezésre áll, a vásárlók rugalmasan választhatnak a rendelkezésre álló fizetési és szállítási módok közül, kívánságlistát hozhatnak létre kedvenc termékeikből, korábbi rendeléseiket egy kattintással újra kosárba tehetik.

Fejlesztői csapatunk agilis munkaszervezésének köszönhetően a Pingvin Zsebpatika mindössze négy hónapos testreszabási, fejlesztési és tesztelés szakasz után letölthető volt az App Store és a Google Play felületéről. A LogiNet saját fejlesztésű white label shop applikációja – mivel számos funkciója előre meghatározott – az egyedi fejlesztéseknél jóval alacsonyabb költségszinten elérhető.


Push kampányok indítása - értesítések a Zsebpatika felhasználóinak mobilján

Pingvin Patika munkatársai mobil CMS-ben kezelhetik a mobilra optimalizált tartalmakat, valamint az értékesítést növelő push notification tartalmak küldésére is lehetőség nyílik. A nyitóoldalon az aktuális ajánlatok, promóciók megjelenítésére bannerek, termékválogatások formájában is lehetőség van, a vásárlók az appban könnyen feliratkozhatnak a Pingvin Patika hírlevelére is.


Több mint 2500 aktív letöltés

Az online legjobban értékesíthető termékek listájának dobogósai között évek óta stabilan ott találjuk a gyógyszereket és a vitaminokat, ezért büszkék vagyunk arra, hogy a Pingvin Patika csapatunk támogatásával hazánkban elsőként nyitotta meg patika shop alkalmazását. A vásárlók értékelik az újításokat, hiszen az app a februári kiadás óta már több mint 2500 felhasználó mobilján megtalálható.

A LogiNetnél mobilshop applikáció fejlesztés kapcsán első alkalommal dolgoztunk a dinamikusan fejlődő egészség- és gyógyszeriparban, csapatunk ezért felmérte a speciális szegmens jogi és gazdasági szabályozását. Egy tavalyi felmérés szerint a szektorban mintegy 90 gyógyszertár üzemeltet webáruházat, így óriási potenciál rejlik a felhasználóbarát mobilshop applikációk elindításában.
 

"A Pingvin Patika Webáruháza már közel 10 éve kezdte meg működését Magyarországon létrehozva az ország első online gyógyszertárát. Kezdetekben a vásárlóink még csak asztali számítógépen vagy laptopon böngésztek a kínálat között, majd ahogy egyre terjedt az okostelefonok felhasználóinak száma, úgy egyre nőtt a mobilon keresztül történő vásárlások mennyisége is.

2018-ban úgy döntöttünk, hogy tovább haladunk a korral és alkalmazkodunk a megváltozott vevői szokásokhoz, így a meglévő értékesítési csatornák mellé a gyógyszeripari szegmensben elsőként bevezetjük a Pingvin Zsebpatika appshopot, a vásárlói igények még professzionálisabb és kényelmesebb kiszolgálása érdekében.

Nagyon jó döntés volt továbbá, hogy ezt a projektet a LogiNet csapatával valósítottuk meg, a több hónapos együttműködés során minden felmerülő igényünkre rendkívül gyors és szakszerű megoldást kaptunk. Az appshop zökkenőmentes kezelését a sok pozitív felhasználói visszajelzés is igazolja."

– G. Fehér Marianna, marketing osztályvezető, Pingvin patika (Pharmainvest Zrt.)
Elsőként a hazai piacon: elindult a Pingvin Patika appshopja
Nézd meg, milyen gördülékeny a vásárlás a Pingvin Patika appjával!
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.