Hogyan ültetheti át elképzeléseit az informatika és technológia nyelvére?

A LogiNetnél előspecifikációs szolgáltatással segítjük leendő projektje digitális megvalósítását

2019-05-07

Az új digitális alkalmazások és weboldalak funkcionális leírása, az előzetes koncepció kidolgozása gyakran kihívások elé állítja a vállalkozókat. Mi tudjuk a megoldást: előspecifikáció készítésével és tanácsadással segítjük ügyfeleinket, hogy üzleti igényeiknek megfelelő, hatékony digitális projektet valósíthassanak meg. 

A webre, a különböző desktop- és mobilalkalmazások világába való belépés számos cég számára jelent nagy, elsőre nehezen körülhatárolható feladatot. Az új, technológiára nyitott vállalkozások sok esetben nem pontosan tudják, hogy elképzeléseiket hogyan ültethetnék át az informatika és a technológia nyelvére. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik az ilyen helyzetek kezelésében, az előremutató megoldások kidolgozásában.

Mit tartalmaz az előspecifikáció?

Az IT-cégek a digitális megoldások (weboldalak, webáruházak, mobilapplikációk stb.) fejlesztését egy rendkívül átgondolt koncepció, ún. specifikáció mentén végzik. A végleges guideline elkészítését megelőzi egy olyan szöveges anyag, amely az ügyfelek igényeit és a fejlesztendő rendszer legfontosabb jellemzőit tartalmazza – ez az előspecifikáció alkalmas arra, hogy bármilyen fejlesztő cég vagy digitális szolgáltató árajánlatot adjon a későbbi fejlesztésre.

A dokumentum azonban nem csupán az üzleti igényeinek körültekintő technológiai leírása. Az igényfelmérés folyamata során e-commerce és UX szaktudásunknak köszönhetően már a tervezés kezdeti szakaszában olyan tanácsokkal látjuk el, melyek biztosítják, hogy a jövőben igazán hatékony, a felhasználók körében népszerű digitális megoldással gazdagodjon.

Az előspecifikáció készítés előnyei

Az ügyfél számára kézzelfogható előnyökkel jár egy előspecifikáció, igényleírás összeállítása: csapatunk segítségével tisztázhatja a startvonalon felmerülő problémákat, körülírhatja a funkcionális-integrációs feladatokat, összességében sokkal jobban átlátja a piacot, az előtte álló lehetőségeket. Az előspecifikáció készítése során az ügyfél megismerheti a LogiNet munkamódszerét, kvázi kipróbálhatja, hogy milyen lehet velünk dolgozni egy nagyobb fejlesztési projekten.

Hogyan készül el az írásos előspecifikáció?

Az előspecifikáció készítésekor az ügyféllel alakítjuk ki a fejlesztendő rendszer kereteit és vázlatos terveit. Business analyst, UX specialista, projektmenedzser és fejlesztő munkatársaink 4-6 alkalommal találkoznak partnereinkkel: közösen keressük a válaszokat a felmerülő kérdésekre, tisztázzuk a leendő rendszer üzleti, humánerőforrás- és technológiai igényeit. A koncepcióhoz tapasztalatainkon és szaktudásunkon alapuló saját ötleteinkkel és javaslatainkkal is hozzájárulunk, hogy maximalizálni tudja digitális befektetése megtérülését.

A szöveges anyag körüljárja a fejlesztendő rendszer üzleti és közepes mélységben annak technikai vonatkozásait, így alkalmas arra, hogy ennek alapján az IT-cégek árajánlatot adjanak a fejlesztésre. A végleges, írásos koncepció körülbelül egy hónap alatt készül el, azonban az elkészítésébe fektetett idő gyorsan megtérül a fejlesztés szakaszában: egy átgondolt koncepció meggyorsítja és gördülékennyé teszi a teljes megvalósítási folyamatot.
 

Milyen esetekben segíthetünk előspecifikációs szolgáltatásunkkal?

●  Ha már vannak vázlatos elképzelései arról, hogy milyen web- vagy mobilalkalmazásra lenne szüksége, de nem tudja, pontosan milyen megoldás lenne a célravezető.
●  Ha üzleti igényei pontosítására, komplex javaslatokra számít.
●  Ha kíváncsi arra, hogy leendő projektjéhez milyen technológiai tudásra, szakértelemre van szükség.
●  Ha érdekli, hogy költségvetésében hogyan tervezheti a leendő digitális szolgáltatást.
●  Ha profi igényfelmérésre és tanácsadásra van szüksége.
Előspecifikációs szolgáltatással segítjük leendő projektje digitális megvalósítását
Nézzen körül további szolgáltatásaink között!
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.