Digitális healthtech alkalmazás fejlesztés az xLab számára

Egyedi szoftverfejlesztés a könnyen értelmezhető és átlátható laborleletekért

Az xLab egy hazai healthtech startup, amely azzal a céllal jött létre, hogy a felhasználók a laborleleteiket egy webes alkalmazáson keresztül digitálisan, átláthatóan és idősorosan tekinthessék meg, szemben a jelenlegi megoldással, ami egy e-mailben kiküldött PDF. Az egyedi webfejlesztés szűk határidőn, 12 héten belül valósult meg, egy szűkített MVP-vel.

Itt éred el az xLab webes alkalmazást:

xLab - Laboreredmények egy helyen!

Célok

A laborvizsgálatot követően a páciens jelenleg egy e-mailben küldött PDF-ben találja meg az eredményt, ahol számára idegen szavakkal, számokkal találja szembe magát, miközben az sem átlátható számára, hogy ez a korábbi laboreredményhez képest romlást, vagy javulást jelent. Nem derül ki számára egyértelműen, hogy forduljon-e orvoshoz, ha igen, melyikhez, ezért nagy valószínűséggel az interneten kezd el információ után kutatni, vagy ismerősöktől, barátoktól kér tanácsot, ami akár téves diagnózishoz is vezethet.

Fontos volt, hogy felhasználó számára a leletei könnyen átláthatóak és visszakereshetőek legyenek. A felhasználó azonnal értse, hogy az egyes értékek mit jelentenek, és a korábbi leletek eredményeihez képest milyen irányba változtak, könnyen összehasonlíthatóak legyenek.

Fejlesztői szempontból elsődleges fontosságú volt az egészségügyi adatok biztonságának megoldása a folyamat során.


Eredmények

A fejlesztés eredményeként létrejött xLab alkalmazásban a felhasználó a sikeres bejelentkezést követően megtekintheti egy listában a fiókjához tartozó laboreredményeket, az egyes laboreredményre kattintva láthatja a vizsgált értékek összesítését és megjelenítését (adatvizualizáció).

A felhasználó egy pillanat alatt átláthatja, hogy a vizsgálat során kapott értékekből hány darab tartozik a “jó érték”, illetve hány az “eltérő érték” kategóriába, ez milyen eltérést jelent a legutóbbi eredményhez képest, illetve lehetősége van a historikus értékek megtekintésére is egy idősoros diagramon keresztül.

xLab:egyedi szoftverfejlesztés a könnyen értelmezhető és átlátható laborleletekért

Az alkalmazásban a vizsgálati értékekhez tartozó szűrő mellett egy „tooltipp” ikon is szerepel, a tooltippre (információs gombra) kattintva egy szöveges doboz jelenik meg, amely tájékoztatásként szolgál a felhasználónak a szűrési lehetőségekről. Például lehetősége van szervekre, panasztípusokra szűrni (szív, máj, koleszterin, ízületi problémák, stb.).

A projekt jelenlegi fázisában a laboreredményeket manuálisan, illetve CSV adatbetöltéssel tudja felvinni az alkalmazásba a felhasználó.


Jövőbeni fejlesztések

A fejlesztés következő lépése az lenne, hogy a laboreredményeket ne manuálisan kelljen bevinni, hanem automatikusan töltődjenek fel. Emellett lehetővé válna az online szakvélemény kérése, ez alapján a megfelelő szakorvoshoz való irányítás, az orvoshoz történő időpontfoglalás is. A következő fejlesztések tehát azt az utat gyorsítanák a felhasználó számára, ami a probléma felismerésétől az orvosi megoldásig vezet.

Az alkalmazás egyelőre a laboreredményekre fókuszál, de a jövőben ez bővülne, és képalkotó diagnosztikára, illetve minden digitalizált egészségügyi eredményre is kiterjedne.

Digitális alkalmazás fejlesztésben, egyedi webfejlesztésben, fintech, healthtech startup megoldásban gondolkodsz? Webfejlesztő cégként teljes körű IT szolgáltatást nyújtunk, a tervezéstől a megvalósításon át az üzemeltetésig és supportig. Segítünk a céged igényeire szabott szoftveres megoldások fejlesztésében. Keresd munkatársunkat ingyenes konzultációért!
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.