Android fejlesztésben segíti a Graphisoftot a LogiNet csapata

A BIMx mobil app fejlesztésében is együttműködtünk Graphisofttal

A Graphisoft az ArchiCAD építészeti tervezőszoftver fejlesztéséhez folyamatosan igénybe veszi a LogiNet szakembereinek kimagasló szakértelmét. A webes megoldások mellett a mobil projekteknél (BIMx mobil app) is kollaborál a cég fejlesztőivel.


Előzmények

LogiNet és a Graphisoft együttműködése 2014-ben kezdődött: webes fejlesztőként vettünk részt a Graphisoft termékfejlesztésében.

A Graphisoft hozta létre a BIMx programot, amely lehetővé teszi, hogy az ArchiCAD építészeti szoftverben készült tervek 3D modelljét és hozzá tartozó alaprajzokat, metszeteket, homlokzatokat interaktív módon fedezze fel a felhasználó. Az építészeti modellek 2D és 3D megjelenítését segítő mobil app, a BIMx iOS alapú alkalmazását a Graphisoft saját fejlesztői végezték el, az Android alapú alkalmazás fejlesztéshez a LogiNettől kértek outsource csapatot.


Megoldás

A BIMx Android app fejlesztéshez (2019 augusztus - 2020 október között) a LogiNet kezdetben három, majd két Android senior fejlesztőt biztosított, akik az iOS alapú alkalmazást “ültették át” Android-os alapra, a design részével együtt, folyamatos együttműködés keretében. A projekttel kapcsolatban időközben felmerült fejlesztéseken jelenleg egy fő dolgozik.

A LogiNet outsource csapata szorosan együttműködött a Graphisoft fejlesztői csapatával. Az outsource szolgáltatás előnyei megmutatkoztak a projektnél, a LogiNet szakemberei olyan szakértelmet (Android fejlesztés) nyújtottak, ami kiegészítette a Graphisoft fejlesztői csapatáét.


Eredmények

A Graphisoft és a LogiNet együttműködésének eredménye a BIMx program növekvő népszerűségében is jól látható. 

A BIMx egyfajta hidat képez az ügyfél és az építész között: a könnyű mozgás és navigáció a 3D térben lehetővé teszi a tervek játékos, de szakmailag alapos körül járását.

A programot nem csak egyeztetések, prezentációk során érdemes használni, az ügyfelek akár saját maguk is letölthetik, így nem csak akkor találkozhatnak friss tervekkel, amikor egyeztetésre kerül sor, hanem sokkal gyakrabban kaphatnak frissebb modelleket. Észrevételeiket ezek alapján sűrűbben meg tudják osztani az építészekkel (chat funkció), így egy gördülékenyebb, gyorsabb tervezési folyamat alakulhat ki.

IT outsource: Webes és mobil fejlesztési projektekben is együttműködünk Graphisofttal

Vidd sikerre projektjeidet szakképzett kollégáink bevonásával. Az eredményes projektek megvalósítását szakértői csapattal és a legfrissebb technológiai tudásunkkal támogatjuk. Lépj velünk kapcsolatba, ha bővíteni szeretnéd a csapatod!