Vodafone New Portal fejlesztés a LogiNet támogatásával

A LogiNet fejlesztői csapata is közreműködött az új vállalati portál fejlesztésében

Közel egy éves fejlesztést követően 2021 nyarán élesedett a Vodafone weboldalának újítása, a New Portal, amelyhez a LogiNet outsource szolgáltatást biztosított egy nagyobb létszámú frontend és backend fejlesztői csapattal.


Előzmények

A LogiNet 2009 óta támogatja fejlesztési szolgáltatással, partnerként a Vodafone-t. A feladatok széleskörűek voltak, többek között a Vodafone webshop működtetése, integrációk elkészítése (futár, illetve fizetési rendszer), a weboldal fejlesztés támogatása tartozott közéjük. A projektek mellett, belsős squados csapatokban is segítséget nyújtottunk a Vodafone számára, amelyekben jellemzően projekt menedzser, scrum master, frontend és backend fejlesztő, tesztelő vett részt.


Célok és kihívások

A Vodafone 2020 elején úgy döntött, hogy a UPC összeolvadásával a felületeit megújítja. Ezek közé tartozik egy új shop és a Vodafone portál oldala (vodafone.hu). Ez utóbbi munkához kérték a LogiNet segítségét, abban bízva, hogy a sok éves tapasztalatai által egy jobb és kezelhetőbb oldalt tudnak közösen létrehozni. 

A távközlési szolgáltató választása a Vue.js keretrendszerre esett, amely technológiával a Logineten belül már többen találkoztak más projektek kapcsán. Ezt a tapasztalatot hasznosítani tudták a portál kialakításánál, így a tervezésnél, a specifikáció kidolgozásánál, az architektúra kialakításánál is, amelyet a Vodafone szakembereivel közösen végeztek el.


Megoldás

A Vodafone Portal fejlesztése 2020 májusában indult. A projekten dolgozó outsource csapat létszáma az igényeknek megfelelően rugalmasan változott, a közel egy éves fejlesztés legnagyobb részében 11 szakember dolgozott rajta. A csapat szakembereinek zöme frontend fejlesztő volt, mellettük backend fejlesztők, illetve business analyst vett részt az együttműködésben.

A LogiNet outsource csapata szorosan együttműködött a Vodafone fejlesztői csapatával.


Eredmények

A Vodafone Portal fejlesztése előre meghatározott ütemterv szerint zajlott, amelyek teljesítése időnként feszített tempót igényelt. A közel egy éves projekt végén a megrendelő elégedett volt a több, mint 300 statikus oldalt tartalmazó termékkel.

A projekt keretében a korábbi Liferay-es portlet-ek (például címkereső) át lettek ültetve Vue-s komponensekké, de a upc.hu esetében is pár alkalmazás esetében (például internetes címkereső, kosárkezelés, ajánlatkezelő) fejlesztésre volt szükség, hogy a Vodafone portálhoz tudják kapcsolni.

A LogiNet outsource szolgáltatás előnyei itt is megmutatkoztak. Csapatunk tagjai nemcsak kiemelkedő szakmai tudással rendelkeznek a legújabb technológiákkal kapcsolatban, de tettre készen és alázattal állnak minden feladat elé. Szeretjük a kihívásokat és szeretünk új megoldásokkal megközelíteni egy feladatot. 

IT outsource: A LogiNet 2009 óta támogatja fejlesztési szolgáltatással a Vodafone-t

Vidd sikerre Te is a projektjeid kollégáink bevonásával. Lépj velünk kapcsolatba, ha bővíteni szeretnéd a csapatod!
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.